Akácméz:

Színe víztiszta, zöldes árnyalatú méz. Íze kellemes, lágy és édes. Akácvirág illatú, magas gyümölcscukor tartalma miatt sokáig folyékony marad. Jó fertőtlenítő, köhögés ellen ajánlott.

Napraforgóméz:

Aranysárga, később sötétedő a méz színe. Hamar kristályos és folyékony fázisra válik szét. Krémmézzé alakítva kellemes csemege. Sütésre kiválóan alkalmas.

Repceméz:

Sárga színû míg folyékony, de magas szolocukor tartalma miatt gyorsan kristályosodik és akkor fehér színû. Kristályai aprók, ami élvezeti értékét még emeli. Kevéssé savas, sőt gyógyítja a gyomorsav túltengést.

Hársméz:

Sárgás, sárgásbarnás árnyalatú méz. Mindenkor erős illatú, rendkívül zamatos, legfûszeresebb ízu méz. Hörghurutos betegségek kezelésére javasolt, görcsoldó hatású.

Vegyes virágméz:

Különböző virágok nektárjából készült méz vagy mézek keveréke.

Gesztenyeméz:

Világosbarnától a sötétbarnáig terjedhet a szine. Gyorsan, finoman krisályosodik. Jellegzetes kesernyés utóízzel rendelkező mézfajta, mely virágmézek közül a legmagasabb ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Értisztító hatása miatt visszeres-hajszáleres problémákra ajánlott.

Selyemfûméz:

Évelő vadnövény nektárjából származik, méze jellegzetesen fûszeres ízû, illatos.

Mézontófûméz /facéliaméz/ :

Áttetsző, halvány barnás kissé opálos méz. Enyhe zamatú, kellemes ízû. Szív és érrendszeri problémák esetén fogyasztása ajánlott.

Solidagóméz /aranyvessző/:

Ízletes és lágy, gyakran mentás utóízû aranyszínû későnyári mézfajtánk. Magas illóolaj tartalmú, mentás íze miatt emésztést elősegítő és görcsoldó hatású.

Harmatméz /erdei méz/

Színe a barnától csaknem a feketéig terjed. Fûszeres, fanyarkás ízû, rendkívül magas ásványtartalmú mézfajta. Ez az egyetlen méz, ami nem virágnektárból készítenek a méhek, hanem a fák levelein keletkezett mézharmatot gyûjtik össze. Immunerösítő hatású.

Lépes méz:

A méhek frissen épített, természetes építményében tárolt méz. Fogyasztása során a viasz lenyelhető.

Propolisz:

A természet legerősebb természetes fertőtlenítő szere, a fák rügyeiről gyûjtött gyantás ragasztóanyag, általános immunerosítő.

Virágpor:

A virágporos növények hímivarsejtjei. Magas a vitamin, ásványi anyag, nyomelem és esszenciális amionsav tartalma.

Fontos tudnivalók!

A méz fajtától függően idővel besûrûsödik, kristályossá válik. Ez természetes folyamat nem befolyásolja a méz belső értékét. A kristályos mézet folyékonnyá tehetjük, ha vízfürdőn, maximum 40 °C-ig melegítjük. Vigyázzunk, mert magasabb hőmérséklet a méz minőségét, beltartalmi értékét károsítja.